:::: MENU ::::

Prohun 500 – seriál FIA CEZ CCR

V dňoch 15.-18. júla 2010 sa uskutočnilo 5. kolo FIA Zóny Strednej Európy Trophy v Cross-country rally – Prohun 500. Súťaž sa konala v okolí mestečka Gyula, v Maďarsku, kde organizátori pripravili trate a rýchlostné erzety cez mestá Békéscsaba, Box, Elek, Lőkösháza, Sarkadkeresztúr a Tarhos. Pre kategóriu T2, kde súťažil aj náš tím v zložení Juraj Ulrich – Daniela Ulrichová, bola pripravená trať s celkovou dĺžkou 928 km vedená prevažne po poľných cestách. Trasa nebola priveľmi zložitá, čo sa týka terénu, zato veľmi dlhá a rýchla a preto posádky dosahovali veľmi vysoké maximálne ale aj priemerné rýchlosti. Náročnosť spočívala ešte v ďalšom faktore – vysokej horúčave. Tak ako okolité štáty, aj Maďarsko postihli tropické horúčavy až na hranici 38 stupňov, čo bolo pre pretekárov veľmi vyčerpávajúce a náročné absolvovať v týchto teplotách samozrejme v nehorľavých kombinézach.Naša posádka Raid Adventure Teamu na Nissane Navara si počínala skvele, nedala svojim súperom šancu a v kategórii T2 získala prvé miesto. Gratulujeme !!!

Viac info prinesieme v najbližších dňoch. Pozrite si prvé foto z Prohunu v Galérii.

Autor foto: Michal Kostka

 

20.7.2010 – prinášame oficiálnu tlačovú správu

NAVARA PO VÍŤAZSTVE NECHCELA ÍSŤ DOMOV


Najdlhšia súťaž tohtoročného seriálu Zóny strednej Európy CEZ Cross Country Rally – Prohun 500
sa uskutočnila 15-18.júla v Gyule v Maďarsku.

V poradí piata súťaž sa začala netradične – už vo štvrtok – administratívnym a technickým preberaním. Po ktorom sa na štart piatkovej 1. etapy s piatimi rýchlostnými skúškami a dĺžkou necelých 200km postavili prevzaté automobily. Samozrejme aj posádka Raid Adventure Team-u s Nissanom Navara. Ich cieľom bolo opäť dosiahnuť čo najlepší výsledok v skupine T2 – čo sú sériové vozidlá

Do najdlhšieho dňa súťaže s ôsmimi RS odštartovala naša posádka z prvého miesta v svojej skupine, keď v piatok s istotou vyhrali všetkých päť RS. Aj napriek tomu, že im zhoreli nové brzdy už v tretej zákrute po štarte! Jazdci sa museli vyrovnať okrem náročnej trate aj s tropickými horúčavami, ktoré sa vnútri vozidiel pre posádky oblečené v nehorľavých kombinézach samozrejme ešte znásobovali. Na tento deň bolo naplánovaných takmer 450 km, ťažké a rozbité úseky sa striedali s blatom ale aj s rýchlymi šotolinovými rovinkami kde Navara dosahovala rýchlosť 170km/h!!!! Horúčavu poobede vystriedal silný lejak, ktorý zmenil niektoré časti trate na takmer neprejazdné, keď sa vytvorila veľmi šmykľavá vrstva blata, ktorá dovolila ísť vozidlám len 30km rýchlosťou. So všetkými nástrahami sa posádka Raid Adventure Team- u vyrovnala na jednotku a bezpečne zostali na prvom mieste v T2.
Posledný deň súťaže naša posádka zvládla bez problémov 120 km rýchlostných skúšok a zaradili sa medzi 13 posádok, ktoré dokončili túto náročnú súťaž. Zároveň sa tak dostali do vedúcej pozície seriálu CEZ trophy. Paradoxne sa Navara rozhodla zostať v uzavretom parkovisku po skončení súťaže, keď sa pokazil zámok a ani po 2 hodinách nebolo možné auto odomknúť. Za výdatnej pomoci organizátorov a taktiež okoloidúcich sa podarilo stále zamknutú Navaru naložiť na vozík a konečne odísť domov.
Nissan Navara slovenskej posádky je postavený v skupine T2, čo je trieda sériových vozidiel, napriek tomu má toto vozidlo ambície súťažiť s upravenými vozidlami v absolútnom poradí. V tejto súťaži posádka Raid Adventure Team-u obsadila v skupine T2 – 1.miesto a zároveň v priebežnom poradí sa usadila na 1. mieste v seriáli Zóny strednej Európy.