:::: MENU ::::

Silk Way Rally 2011 – sme v cieli

Info z posledného dňa Dakar Series – Silk Way Rally 2011.

Slovenská posádka v zložení Juraj Ulrich a Daniela Ulrichová skončili pri ich premiérovej účasti na Dakar series na výbornom 4. mieste v kategórii T2, teda sériových áut. Celkovo skončili na 31. mieste zo 105 automobilových posádok. Pri prvej účasti na diaľkovej rely Dakar Series to obaja považujú za veľký úspech.

 

Dnešná etapa z Maikopu do Soči bola len prejazdová, kedže organizátori zrušili náročnú rýchlostnú skúšku v horách Kaukazu v koryte rieky z dôvodu jej vysokej hladiny. Poradie sa tak dnes už podstatne nezmenilo. Počas celej trate z Moskvy do Soči prešli všetky posádky približne 4000 kilometrov. O náročnosti trasy v piesočných dunách, stepiach, ale aj horách svedčí fakt, že do cieľa došlo len o niečo menej ako polovica posádok, ktoré boli na štarte v Moskve.

Ulrichovcov čaká teraz cesta trajektom do Bulharska, následne autom do Maďarska, kde sa už nadchádzajúci víkend zúčastnia pretekov seriálu zóny strednej Európy.

 

Českí jazdci Aleš Loprais, Milan Holaň a Vojtěch Štajf se stali s ich Tatrou 815-2 víťazmi diaľkovej Silk Way Rally na území Ruska.

K víťazstvu im pomohla hodinová penalizácia v záverečnej etape ruskej posádky na Kamaze na čele s Firdausom Kabirovom. V kategórii automobilov podľa očakávania triumfoval Krzysztof Holowczyc pred osemnásobným dakarským šampiónom Francúzom Stéphanom Peterhanselom.

Podujatie známe pod medzinárodným názvom Silk Way Rally je súčasťou konceptu Dakar Series. Súťaž vyvrcholila v sobotu dojazdom do Soči s meraným úsekom v dĺžke 16,23 km.

Celkové poradie Rally Hodvábnej cesty 2011 – po sobotňajšej záverečnej 7. etape:

Automobily: 1. Krzysztof Holowczyc (Pol.) BMW 5:11:27, 2. Stéphane Peterhansel (Fr.) MiniCooper +1:59:28, 3. Aleksandre Želudov (Rus.) Nissan +3:24:33
Kamióny: 1. Aleš Loprais (ČR) T 815-2 Tatra 8:23:15, 2. Firdaus Kabirov (Rus.) 4326 Kamaz +16:41, 3. Andrej Karignov (Rus.) 4911 Kamaz +38:36